Траур: Бяла скърби за 18-годишния Алекс, мрежата настръхна и иска страшна мъст за убиеца му

Дунавският град Бяла днес скърби за 18-годишния Алекс, който почина след зверски побой от ром заради една цигара. В града е обявен ден на траур. Момчето издъхна вчера след няколко дни в кома. Арестуван за нападението е 32-годишен мъж от ромски произход.

 Момчето беше прието в болницата в кома и тежка черепно-мозъчна травма. Заради побоя над Алекс в Бяла имаше серия протести срещу насилието. Днес се очаква прокуратурата да повдигне ново обвинение на нападателя – за убийството на Алекс. В същото време онлайн пространството е залято от сърцераздитателни постове на скърбящи приятели и близки на младежа. Освен тях и хора от цялата страна също се включват с коментари и  постове заради трагедията. Ето какво гласят два от тях: „Почина Алекс от Бяла.

На 18 години. Не беше болен, нито е катастрофирал. Убиха го роми, защото не им е дал цигара. Нямал е за себе си или просто не е искал да им даде… негова си работа.

Те не го напсуваха… те го убиха. Алекс няма да има нормална работа. Алекс няма да има жена. Алекс няма да има деца, нито внуци… защото не почерпи циганите с цигари.

Почивай в мир, Алекс… ще има мъст, въпреки че тя няма да те съживи.

Не целя да подтиквам към омраза с този пост, стана ми мъчно, дано близките намерят утеха..

От прокуратурата съобщиха, че веднага след инцидента задържаният е изоставил в безпомощно състояние пострадалия и не е позволил на другите присъстващи да му окажат помощ и потърсят медицинско съдействие.“, това пише Мойсей Стойчев във Фейсбук. „КЪДЕ СТЕ, АНТИБЪЛГАРСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ? Ехооо, БХК, къде сте бе? ДРОМ, ЕВРОРОМА …, НПО-тата защитаващите циганите убийци, търтей, грабители, джебчии и джебчийки, телефонни измамници живеещи в охолство, циганките по магистралите дето изкарват повече от президента, крадците на нивите, домовете на българите, нападателите и изнасилчвачите на млади български девойки и възрастни жени, убийци на учителките си, на българските деца, тези които живеят на гърба на българските трудещи се и данъкоплатци, тези които се возят без пари в градския транспорт, крадат ж.п. лини, мостове, кабели, крадат ток, секат българските гори? Къде сте, защо мълчите за циганските издевателства, защо чакате като платените медии да се взривят социалните мрежи и тогава да излезете (ако не ви е срам) с изявление за смъртта на български младеж убит съвсем умишлено от циганин? Къде сте български полицаи които ги пазите от справедливия български гняв, магистрати, прокурори, къде сте политиците, патриотите, интелекцуалците? Ще се изкажете ли компетентно по въпроса? Ще изкажете съболезнования за този случаен битов инцидент, за смъртта на младежа, магистратите ще му изпраскат ли на циганина убиец една пробация, политиците и другите политически анализатори ще ни призоват ли към етническа толерантност и да не създаваме, ние българите излишно етническо напрежение, че щяло да стане страшно … Никакви ви няма! А нас от това страшно, което може да стане хич, ама хич не ни е страх …  Ясно ли ви е? Ние ще защитим България и българите от циганските набези и посегателства на всяка цена, каквото и да ни струва, дори и с етническа война вече! Тук е България на българите, не България на циганите! Покажете се, де … Я да ви видим и чуем, предатели гнусни!“, ядосва се Кирил Стаменов във Фейсбук./blitz.bg

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"