Важна новина за нивите! Корнелия Нинова удари по масата твърдо! Земята

„Ние сме против това чужденци да закупуват земеделска земя, защото по никакъв начин не може да се гарантира в какви ръце ще попадне тя. Българската земеделска земя е най-евтината в ЕС, но пък не пречи да получаваме субсидии за нея“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция на партията, цитирана от Пик.

Социалистите заявиха, че ще искат утре да има среща между председателите на парламентарните групи, където да се обсъди този въпрос. Решението според нея е правителството да отложи това решение.

„Ако не се стигне до такова съгласие не е толкова страшно да влезем в съдебен спор“, заяви Нинова.

Лидерката на социалистите е поискала и среща с президента Радев заради края на парламентарната сесия, за да обсъдят законодателни инициативи, както от страна на БСП, така и от негова страна.

Нинова се обяви и против отмяната на клас прослужено време, но пък изрази притеснение, че младите трябва да бъдат мотивирани, защото един човек получава допълнителни средства за стаж и за това трябва да бъдат стимулирани. „Искаме да знаем какво е мнението на ГЕРБ по този въпрос, дали подкрепят това или е самоинициатива на Валери Симеонов“, допълни Нинова.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"