Владислав Горанов с важно съобщение за клас „Прослужено време“ след срещата с работодателите!

Правителството не е изваждало като приоритет темата за клас „Прослужено време“. Това каза на пресконференция в Министерски съвет министърът на финансите Владислав Горанов след среща с работодателските организации при премиера Бойко Борисов.

„Нападките и обидите пред камерите не са добър начин да се прави социален диалог. Днес отправихме призив към работодателите, същото ще направим и към синдикатите, да се спазва добрия тон и да водим диалог в тристранния съвет.

Там е мястото за разговори. Ясно е, че работодатели и синдикати няма никога да се разберат по някои теми, но добрия тон трябва да се спазва“, категоричен беше Горанов. „Само чрез диалог можем да откриваме разликите и да решаваме проблемите. Премиерът сподели, че не му харесва този тон от последните дни.

Това сме го казали и на работодатели, и на синдикати. Само чрез тристранен диалог ще можем да вървим напред“, повтори министърът. „Темата за клас „Прослужено време“ не стои на дневен ред днес. Тя е внесена от работодателските организациии и ще се дискутира по нея, но не можем да гарантираме, че ще бъде взето незабавно решение.

Най-вероятно НСТС ще се проведе в началото на септември, защото всички излизаме в заслушен годишен отпуск“, разкри Горанов. „Разговорите се водят в тристранния съвет, а не в телевизиите.

Не може да се отправят заплахи и ултиматуми. Единственото правилно решение е да се водят разговори в НСТС“, обяви от страна на работодателите Васил Велев.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"