Синоптикът Симеон Матев направи ексклузивна прогноза за август, обяви ще ни морят ли жегите и дали дъждът ще наруши плажуването ни

Юли се характеризираше с чести промени във времето. В началото на месеца имаше дни с 40 градуса температура, а следващия ден с есенно време с 20 градуса“.

Това заяви синоптикът Симеон Матев в ефира на Нова телевизия. По думите му валежите през изминаващия месец са били над нормата, въпреки очакванията.

„Най-характерната черта на този юли беше, неговите бързи промени. Август ще бъде по-спокоен“, каза още той.

Тенденциите са да са по-изгладени тези промени да няма толкова чести навлизания на студен въздух. Ще има горещини, но те няма да са екстремни.

Температурите ще са около 28-30 градуса“, заяви синоптикът. По думите му към 7-8 август ще има захлаждане с 5 до 8 градуса, но след това ще следва отново сух период.

„Към 11-13 август ще захладне и ще се очаква период с превалявания.

Август ще следва тази линия на променливо време, но ще има изглаждане на температурните амплитуди“, заключи Матев.

По повод големите наводнения, които удариха южните ни съседки през юли, синоптикът заяви, че това е станало типична ситуация за тази част на Европа, но очакванията са да останат назад във времето. В Гърция през август ще има типично сухо време с кратки превалявания.

Температурите ще са с градус и половина над нормите. За България това означава 28-33 градуса. Валежните дни ще са по-малко от обичайното“, каза още експертът.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"