Лекар разби всичко на пух и прах! Стига! Всичко е ясно! Смъртта на Божилов е заради

„За нас нещата са ясни”, бизнесменът Данаил Божилов, който бе открит мъртъв в парк „Лаута” в Пловдив, се е самоубил, коментира д-р Светлозар Спасов, ръководител на катедра „Съдебна медицина” към Университетска болница в Пловдив, цитиран от Vesti.bg.

„Няма нищо съмнително – имал си е законен пистолет, в къщата му е намерено, каквото е трябвало, в джоба му е открито писмо, имал е в живота си трудни моменти… Толкова много народ се самоуби тази година, има някаква епидемия”, посочи д-р Спасов.

По думите му, „няма нищо чудно и неясно, за да се държи случаят под похлупак”. Според съдебния лекар все още трябва да се приключат ред други изследвания, изчакват се резултатите от другите експертизи – идентифициране на оръжието, гилзата.

Д-р Спасов посочва, че не е толкова голям пропуск, че писмото не е било открито веднага от разследващите, тъй като често се случва санитарите в съдебна медицина да намират по дрехите допълнителни улики, защото там се сваля всичко, а на местопроизшествието е неудобно да се направи това.

По ръцете на Божилов са открити барутни частици. Фаталният изстрел е произведен от упор в областта на сърцето. Кучето на бизнесмена е било открито вързано до тялото му. Полицията продължава да издирва оръжието, което не бе намерено в района на парка „Лаута”.

А със заповед на директора на ОДМВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков е назначена проверка по случая, която да установи дали са допуснати пропуски в действията по разследването.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"