Шофьорите се побъркаха по тази задача! Вие можете ли да посочите верния отговор на листовката от ЗДП (ВИДЕО)

Листовка от Закона за движение по пътищата се превърна в истинска главоблъсканица в социалните мрежи, съобщава Нова телевизия. Въпросът коя кола е с предимство отвори вълна от спорове между опитни шофьори и тези, които имат по-малък стаж зад волана.

Становището на СБА по казуса е, че колата е с предимство при работещ светофар, а автобусът при неработещ. На пътя важи следното правило – ако има регулировчик той е на първо място, след това е светофара.

„Колата е с предимство, защото според чл. 7, ал. 2 от Глава втора. „ПРАВИЛА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА“ на Закона за движението по пътищата: „Когато има несъответствие между светлинните сигнали и пътните знаци относно предимството, участниците в движението са длъжни да се съобразяват със светлинните сигнали.“

Както и според чл. 37, ал. 1 от Раздел VII „Завиване надясно или наляво“ на Закона за движението по пътищата: „При завиване наляво за навлизане в друг път водачът на завиващото нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне насрещно движещите се пътни превозни средства. От същото правило помежду си се ръководят и водачите на релсовите пътни превозни средства.“, посочват още от СБА.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"