Важно за всеки! Това може да спаси живота ви! Първият симптом на топлинен удар е

В столичната спешна помощ почти всеки втори сигнал в последните дни е за припаднал човек. Вижте какво съветват лекарите, когато синоптиците предупреждават, че времето ще е опасно горещо.

Едни от съветите са да не бъдем на открито в периода от 12 до 18 часа, да имаме вода, да носим шапка, ако сме на открито, да сме облечени в леки и светли дрехи от неизкуствени материи. Д-р Мария Миланова от „Пирогов“ заяви още в сутрешния блок на Нова телевизия, че трябва да приемаме лека храна и повече течности и зеленчуци.

Тя посочи и какви са симптомите на топлинен удар: Чувство на главозамайване, изтръпване на крайниците, прилошаване. Ако усетим подобно нещо, трябва първо  по най – бързия  начин да отидем  на закрито място, да потърсим помощ от човек и по преценка да се викне линейка.

Ако пък станем свидетели на инцидент с получил топлинен удар, тогава трябва да поставим пациентът в легнало положение на  безопасно място и да алармираме лекарски екип. Може, разбира се,  да му дадем вода, пише novini.bg.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"