Ето го най-хитрия милионер на България! С един подпис взе 3 милиона евро

Снимка Флагман.бг

Бившият чейнчаджия Владимир Колев, известен в Бургас като Владо Несито, продаде за 3,9 млн. евро (3,25 млн.евро, без ДДС) парцела на дома за деца „Ронкали”, показа проверка на Флагман.

бг.

Само преди три години той купи мястото и сградата за „скромните“ 800 хил.евро. След като придоби имота, Несито светкавично изготви проект за сграда със смесено предназначение с общо РЗП от 8 хил.кв.м., който премина по бързата процедура, без ОВОС с решение на бившия директор на РИОСВ Бургас Антоний Иванов.

На 1,6-те дка на сиропиталището се допусна изграждането на подземен паркинг за 100 автомобила, 50 апартамента, 50 хотелски стаи, офиси, ателиета и ресторант, което вдигна цената на парцела драстично. Говореше се, че към бъдещата сграда има огромен интерес, а цените ще започват от 2000 евро на квадрат. Новият купувач е „ММТ Бургас” ЕООД, сумата е платена по банков път на две вноски – капаро 1 млн.евро (без ДДС) и 2,25 млн.евро (без ДДС) при подписването на договора, става ясно от нотариалният акт, с който Флагман.бг разполага.

Имотът се намира в сърцето на Морската градина – на 10-ина метра от Централния плаж и приблизително същото разстояние от Зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас, която е на път да се превърне в най-перспективния район в града. Сградата и земята до 2001 година бяха собственост на държавното предприятие „Транспортна дезинфекциознна станция”, а по-късно са продадени на „Орфей ДВ” ЕООД със собственик Васил Стефанов Джугларски.

През 2004 година това дружество го прехвърля на Сдружението с идеална цел „Детски център Ронкали”, свързан с католическата църква. През 2012 година, заради финансови затруднения, сдружението учредява договорна ипотека за 150 хил.евро, която изпитва затруднение да обслужва.

Преди кредитът да бъде обявен за изискуем „Детски център Ронкали” продава имота на фирмата наВладимир Колев – „Ти Ви хотел” ЕООД, която плаща 650 хил.евро, плюс 3 вноски по 50 хил.евро – общо 800 хил.евро. Междувременно децата от сиропиталището бяха заселени в Минерални бани, а Колев влезе във владение, но така и не стигна до реализирането на проекта. Една от възможните причини е загубите, които бизнесменът претърпя от фалита на КТБ.

По непотвръдена информация, месеци преди краха на банката, Несито капарирал за няколкостотин хиляди паунда хотел в Лондон, но затварянето на КТБ, където имал серизни средства, му попречило да финализира покупката. Освен това загубил и капарото. Приблизително по същото време той се раздели със собствеността на една от най-красивите сгради в центъра на Бургас – на ул.”Александровска” и ул.”Хан Крум”, която реставрира напълно и продаде на чужд инвеститор за сериозна сума.

В момента Несито строи хотел точно срещу входа на Централния бургаски плаж. Не може да се отрече, че възстановяването на стaрата сграда и съседната до нея на ъгъла е перфектно, като напълно е запазена архитектурата и духа на Стария Бургас – нещо, което малцина „строители“ правят в момента. Пример за това е приватизаторът на кината в Бургаска област Радостин Дачев, който до старата великолепна къща, в която живее, построи нова в модернистичен стил, рязко контрастираща с архитектурната атмосфера на тази част от града и е пълна еклектика.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"