Страховити разкрития за изчезването на Адриан! Камери на крадеца Яро заснели покушението, появи се СНИМКА на колата, с която е отвлечен младежът

Охранителните камери, монтирани на къщата на автокрадеца Яро, пуснат предсрочно от затвора, са заснели отвличането на Адриан Златков, съобщава „Телеграф“, позовавайки се на източници от разследването.

Джамбазинът вчера е предал записите на полицията чрез сестра си, тъй като бил в провинцията. Жената е била в дома си по време на похищението, но въобще не е усетила какво става на улицата край тях. На кадрите, които се намират в ГДБОП, се вижда как сива „Шкода Фабия“ със син буркан преминава с нормална скорост по уличката към гробищата, а след броени минути фучи в обратната посока с над 100 км/ч.

25-годишният Адриан, син на собственика на автокъщата „Софавто“, беше похитен в сряда около 9.30 часа, докато отивал на работа. Баща му вчера потвърди, че синът му е отвлечен. Похитителите са били облечени като полицаи, смятат разследващите. Именно това е причината, заради която никъде не са открити следи от борба или насилие.

Това говори, че момчето се е подчинило на заповед да излезе от колата. Викове никой не е чул, което значи, че е станало броени за секунди, предполагат антимафиоти. По думите им бандитите са носели дрехи с отличителни знаци „Полиция“, както и маски на главите, за да не може Адриан да ги разпознае по-късно.

Записи от камерите на Яро показват още, че въпросната шкода е с черни стъкла и в нея не се виждат силуети на хора. По информация на „Телеграф“ в сряда привечер въпросната шкода е открита опожарена в района над Панчарево. Предполага се, че возилото е било откраднато още преди месец. Антимафиоти допускат, че регистрационните табели са от откраднати от съвсем друг автомобил, каквато беше и практиката на страховитата банда за отвличания „Наглите“.

Версиите на МВР и прокуратурата за отвличането са основно две, като не се изключват и други хипотези, но те били по-малко вероятни. Едната е, че Адриан е отвлечен заради неуредени бизнес отношения на баща му Тони Златков. По списък се проверяват всички клиенти, които държат големи супи на „Софавто“, и такива, с които се водят дребни дела.

Един от тях е разложкият бизнесмен Никифор Кондев, който през април беше задържан за малко, но после е освободен, по подозрение, че е поръчал палежа на автокъщата. Драмата между Кондев и Златков се разиграла заради земеделска техника, а в момента се точат и съдебни дела по казуса с плащането на лизинга.

Припомняме, че вчера Кондев обясни пред БЛИЦ, че не е разпитван за отвличането, но и нямало за какво, тъй като делото му със Златков било за 8000 лв. Приятели на шефа на „Софавто“ коментираха, че друг човек, който му визи с около 15 000 лв. неизплатен лизинг, бил Орце Орцев, бивш шеф на борбата в „Левски“.

„Не вярвам Орце да помисли дори за подобно престъпление. Самият Тони пък е много отстъпчив и винаги решава въпросите по законов път“, коментират още приятелите му. Те дори посочиха, че доста от големите търговци на коли са тръгнали като негови служители, които после бягали, като му „крадели“ клиентите.

Според МВР списъкът на длъжниците е внушителен. По думите на главния секретар на МВР Младен Маринов обаче в него няма изключително голяма сума, която да предизвика интерес за отвличане. Друга версия на МВР и прокуратурата е, че Адриан е отвлечен за откуп, тъй като се знае, че баща му разполага с големи суми. „Възможно е да е и за отмъщение“, не изключваме нищо, коментират разследващите.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"