Извънредно! Цветанов намекна кой може да е отвлякъл Адриан Златков!

Вие знаете, че в началния етап на задържане на „Наглите“, много лица бяха хванати, но не всички бяха осъдени. Имаше един Киро Шкафа, който заради това, че не беше в ареста, беше убит.

Не искам да конкретизирам кои от „Наглите“ са останали отвън, защото за тях просто не са били събрани достатъчно доказателства.

Това заяви в ефира на „Здравей, България“ зам.

-председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов относно отвличането на Адриан Златков и възможно ли е „Наглите“ да са свързани със случая.

„Ако преди съдът беше проявил повече съпричастност, мисля че може би щяхме да стигнем и до други лица, които бяха част от тази група. Докато бях вицепремиер и министър на вътрешните работи не позволявахме каквито и да било лица от каквито и да било групи да правят безобразия в страната.

След промените, които бяха направени 2013 година, когато беше закрита реално ГДБОП, системата беше разбита. В момента правителството полага максимални усилия“, сподели Цветанов. „Когато беше отвлечен последният човек господин Гунински от групата на „Наглите“, действахме тайно.

Знаехме тогава групата, контролирахме групата и направихме реализацията, когато беше възможно. Не мога да кажа дали сега с отвличането на Адриан е така, защото нямам достъп до такава информация. МВР реши да не споделя информация по случая“, каза Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ коментира и случаят във Велинград, при който бе застрелян мъж, по време на празнуване на рождения ден на 6-годишно дете. За убийството е заподозрян общинският съветник, от който ГЕРБ се дистанцира – Лазар Влайков. „Не е имал повдигнато обвинение, когато сме гласували кандидатурата му.

Заради това е получил доверието ни. Строгостта на закона трябва да се приложи в този случай“, каза той. „Няма случай в който господин Борисов, или аз, или който и да е от структурите на партия ГЕРБ, е толерирал такова поведение, като това на Лазар Влайков“, отсече Цветанов.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"