Собственикът на подводницата, от която изчезна шведска журналистка и бе намерена разчленена, разказа подробности за зловещия момент на смъртта й (СНИМКИ)

Датският изобретател на подводницата „Наутилус“ Петер Мадсен, обвинен в непредумишлено убийство и издевателство над тялото на шведската журналистка Ким Вал, разказа за обстоятелствата около нейната гибел. Според неговите думи, след като подводницата отплавала, той заедно с Вал решили да се качат на капитанския мостик.

Мадсен задържал пред журналистката желязната врата, която тежала 70 кг, но се подхлъзнал и в резултат на това тя се стоварила и ударила жената. Изобретателят твърди, че това е било напълно нещастен случай и той е станал причина за смъртта й.

  Датчанинът добавя, че в този момент в него се появили мисли за самоубийство, а след това решил да потопи „Наутилус“ на дъното, защото тя станала причина за смърт, пишат изданията в страната.

Мадсен също така отбелязва, че отношенията между него и Вал са били изключително делови и подчертава, че тя е трябвало да вземе интервю от него.   Датчанинът признава своята вина относно това, което е извършил с тялото на журналистката, но заявява, че не е разчленявал жената и не знае защо е бил открит само нейния торс във водата. Освен това, той твърди, че е измъкнал трупа през люка, като е използвал въже, завързано за краката на Ким Вал. Според думите му, той не е закрепвал към тялото й никакви тежести, каквито бяха открити.

Припомняме, че на 10 август Ким Вал отплава с Мадсен на 17-метровата подводница „Наутилус“, на която той е създател. Журналистката искаше да изготви доклад по своя проект и отплава заедно с изобретателя. Впоследствие, торсът на жената без ръце, крака и глава бе открит край брега на Копенхаген.

Първоначално Мадсен твърдеше, че е оставил журналистката жива и здрава в Копенхаген. По-късно той промени теорията, твърдейки, че тя е починала при нещастен инцидент и той я „погребал“ в морето.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"