Страховито: Ще настръхнете, когато разберете каква е военната мощ на Северна Корея (СНИМКИ)

След поредицата провокации на севернокорейския лидер Ким Чен Ун светът все по-усилено заговори за война. Какво може всъщност армията на Северна Корея? Какво може всъщност армията на Северна Корея? Известно е, че тя е една от най-големите в света. Тя разполага със 700 000 войници и почти 4,5 милиона резервисти. А това означава, че почти една пета от населението на страната служи в армията.

Всички мъже в комунистическата страна са задължени да преминат военно обучение. Съдейки по числеността, севернокорейската армия е два пъти по-голяма от южнокорейската. Страната е притежател на безброй оръжейни системи. Според глобалния индекс на милитаризацията за 2017 г., Северна Корея притежава над 76 подводници, 5025 бойни танкове, както и 458 бойни самолета.

Всяка година Северна Корея демонстрира своята мощ с военен парад в столицата Пхенян. Военните паради се провеждат по традиция на юбилеи, които са важни за комунистическата страна или за династията Ким. Тестът с балистична междуконтинентална ракета, извършен успешно от Северна Корея в началото на юли 2017-а, бе окачествен от американския външен министър Рекс Тилърсън като „ескалация на заплахата за САЩ, нейните съюзници и за целия свят“. Ракетата тип „Хвасон-14“ е в състояние да порази „всяко кътче на света“, съобщи севернокорейската информационна агенция.

Безспорно поведението на Северна Корея е заплаха за световния мир. Само Китай и Русия все още се числят към съюзниците на Северна Корея. Режимът в Пхенян определя „империалистическите сили на САЩ“ като враг номер едно, следвани от Япония и Южна Корея. Пхенян реагира особено чувствително на съвместните военни учения на САЩ и Южна Корея.

Най-новите тестове с междуконтиненталната ракета, извършени от Пхенян, са огромна провокация за международната общност. Търпението на САЩ се изчерпва. Китай и Русия пък искат на всяка цена да предотвратят нанасянето на превантивен първи удар срещу военни цели в Северна Корея.

В същото време немското издание „Focus“ пише, че севернокорейският лидер ще избяга в системи от тунели под земята, ако САЩ ударят Пхенян.Източник: „Дарик“

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"