Сподели! Нека да достигне до всеки! Поставете това цвете в стаята, до компютъра и ще стане истинско чудо!

В дома или офиса, в който работите, сте заобиколени от телефони, компютри и други устройства, които излъчват. Има растения, които красят пространството си, а също и поглъщат всички вредни лъчения.

Малцина биха повярвали, че вредната радиация, понякога може да бъде от полза и най-вече за растежа на красиви декоративни растения като Spatifilum. Spatifilum има и друго популярно име – женско щастие.

Има поверие, че това растение носи късмет на своите собственици. Ако една неомъжена девойка отглежда Spatifilum, тя своевременно ще се грижи за личния си живот. Ако подаръкът е за омъжена дама – в семейството ще се появи дете.

Противно на очакванията, се оказа, че това растение просто набъбва, когато наоколо има телевизори, компютри и други електрически уреди, които излъчват радиация. Spatifilum има способността да абсорбира електростатичен заряд, който излъчва телевизията и екрана на компютъра, и затова става любима флорална декорация в апартаменти и офис помещения, които са пълни с електроника.

Как Spatifilum неутрализира радиацията?

Статична единица заряд се дължи на флуоресценцията на монитори и високо напрежение върху част от екрана, около който се йонизира въздуха. Когато се намира в близост до такава апаратура, той абсорбира електростатичната енергия и я преобразува в химическа и енергията от фотосинтезата, използват за техните метаболитни процеси и растеж. Като краен резултат Spatifilum ще започне да получава нови буйни листа и множество цветове. Това растение е не само отличон за почистване на йонизиращи лъчения, но и най-представително от семейство Змиярникови, чиято продължителност на бели цветове е дълга и могат да бъдат отрязани и поставени във ваза като декорация. Правилната обработка на растения Декоративният Spatifilum ще успее, ако го пазите от пряка слънчева светлина и от студен вятър и течение. През зимата, това растение се нуждае от умерена температура, която не трябва да бъде по-ниска от 15 градуса по Целзий.

Spatifilum харесва постоянна влага, така че по тази причина, по време на интензивен растеж и цъфтеж трябва да се полива най-малко три пъти седмично. В периода на зимен сън, от септември до януари, растението трябва да се полива по-рядко, въпреки че не трябва да се допуска корените си, за да изсъхват.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"