ТОП ПОП СРИНА ЦЪРКВАТА, НА ПАПАТА МУ ПРИЛОША! ИЗСИПА ИСТИНАТА ЗА БОГ И КАКВО ЧАКА СЛЕД СМЪРТТА! НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА Е

Това наистина преобръща начина, по който гледаме на религията! BRADVA.BG представя взривяващите разкрития, които прави един от най-високопоставените духовни лица.

Пенсионираният архиепископ Джон Шелби Спонг разказа в студиото на Кийт Морисън по Ен Би Си нещо, което накара църквата да замръзне!

Според уважавания свещеник и академик адът не съществува! Концепцията за ад или наказание след смъртта е инструмент на църквата, с който масите се държат под контрол.

„Не мисля, че адът съществува.

Вярвам, че има живот след смъртта, но не смятам, че той е свързан с награди или наказания! Религията винаги е била в „бизнеса с контролирането на хората“, и това е нещо, което обикновения човек не осъзнава. Най-добрия способ за контрол е създаването на чувство за вина. Ако хората вярват, че раят е място, където човек е награден за неговата доброта, а адът мястото, където наказват злините, тогава имаш идеалния инструмент за контрол над масите. Точно за това създават легендата за огнения пъкъл още в зората на християнството – за да изкарат акъла на хората. В това се корени схемата им за глобален контрол!“

, разкрива възрастният свещеник и продължава с тежките си думи:

„Църквата няма интерес хората да израстват, защото пораснали осъзнати хора се контролират много по-трудно. Точно за това в религията постоянно се говори за духовно прераждане – те имат интерес всички да са наивни като малки деца.

Всяка религия се бие по гърдите, че тя е правилният път към Бог! Но Бог не е монополизиран от тези традиции създадени от човеци. Аз уважавам тези традиции, но те не могат да ни гарантират откриването на Бог, единствено могат да ни насочат в правилната посока. Останалото е в наши ръце.“/BRADVA.BG

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"