Експерти дълго обясняват на подпитващия Хекимян защо родителите на Адриан, а не МВР, са водили преговорите за освобождаването му

Водещият на сутрешния блок на bTV Антон Хекимян направи всичко възможно, за да накара гостите си – експерти по сигурността, да очернят МВР. Първоначално д-р Тихомир Стойчев и професор Николай Радулов трябваше да коментират дали се връщаме към времената на „Наглите”, когато отвличанията се бяха превърнали в бизнес. С влизането им в студиото обаче стана ясно, че ще коментират дали полицията се е справила със случая „Адриан Златков”.

Повод за появата на подобни твърдения стана фактът, че бащата на отвлеченото момче взе нещата в свои ръце, лично преговаря с похитителите, даде им каквото искат и синът му се прибра в къщи.

Поне това стана ясно от думите му ден след щастливата развръзка на случая.  Когато Стойчев и Радулов тръгваха в друга посока, Хекимян отново ги връщаше към това, от което се интересува, с нов въпрос.

„Бащата отказа да работи с МВР. Това си има обективни и субективни причини. Той не е длъжен да съдейства на полицията. Той сам си решава, все пак става дума за живота на детето му. Не се съмнявам, че похитителите са го предупредили да не контактува с МВР”, обясни на Хекимян бившият главен секретар на МВР в правителството на Костов.

„Обикновено в такива случаи всички средства за комуникация на семейството се следят, така че най-вероятно комуникацията е станала по телефон на близък роднина“, добави той. „Ако за това момче не беше платен откуп, то вероятно нямаше да бъде открито“, каза още Радулов. Според Д-р Тихомир Стойчев не е изключено Адриан да е познавал похитителите си. В средата си той има някои лица, които не са характерни. Днес богатият човек е нещо като трън в очите на хората, които страдат от бедността”, добави експертът.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"