НОВИ СНИМКИ: АДРИАН НАЙ-НАКРАЯ ПРОГОВОРИ! ЕТО КАКВО РАЗКРИ ЗА ПОХИТИТЕЛИТЕ! НЯМА ДА ПОВЯРВАТЕ КАКВО Е НАПРАВИЛ ТОНИ ЗЛАТКОВ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕГОВОРИТЕ!

Две седмици след отвличането и получаване на многомилионен откуп, похитителите пуснаха Адриан Златков жив и здрав. Те го оставили с вързани очи и ръце близо до Пасарел.

Случайни минувачи забелязали 25-годишното момче, познали го и го приблали, като го откарали до бензиностанция в Горубляне, където баща му Тони дошъл и си го прибрал, съобщава „Телеграф“, като се позовава на свои източници.

Похитителите се свързали с Тони Златков ден след отвличането, разкри самият той вчера пред журналисти.

Комуникацията ставала единствено с есемеси. „Похитителите буквално го заливаха със съобщения, в които даваха указания“, споделят антимафиоти. За да не рискува живота на Адриан с по-остри действия, те били помолени от Златков да стоят настрана, като той сам си водел преговорите, криел информация и не искал съдействие от разследващите. Откупът предал в събота, без визуален контакт с бандитите. Няколко пъти похитителите давали различни местоположения, постоянно сменяли координатите, за да са сигурни, че няма полицейска опашка. Едва след като видели, че е сам, му дали точното място, където да остави парите. Единствено той знае какви пари са дадени в замяна на сина му.

Близки до семейството обаче споделят, че първоначалната сума, която е поискана били 3 млн. лв., след това сумата спаднала значително до 700 хиляди лв. Похитителите не давали никакви доказателства на Златков, че синът му е жив и здрав. На практира дори не е имало преговори, а по-скоро изпълняване на заповеди и инструкции, споделиха криминални психолози.

„Едно денонощие Тони и жена му наистина бяха в ада. Тези 12 мъчителни дни, през които Адриан го нямаше, бяха нещо страшно, но най-големият ад беше от момента на плащането на откупа до връщането му. Не го пожелаваме на никого“, коментираха приятели на Златков.

Разследващите смятат, че Адриан е държан в постройка близо до района на дефилето. За да не се набиват на очи те го изхвърлили край пътя близо до Пасарел и на около 20 км от Панчарево. Според антимафиотите, похитителите не приближили София, за да не ги засече някоя камера. Движели се с малка лека кола, тъмна на цвят. Адриан бил вързан, имал превръзка и на очите, но със свободни крака. След като го изтикали от автомобила, той си махнал превръзката, но дълго време бил дезориентиран, споделиха криминалисти.

Вървял пеш няколко метра и едва не е припаднал, но в този момент го открили хората от района. Единственото, което споделило момчето пред фамилията си, е че са го отвлекли трима мъже със сива „Шкода Фабия“ със син буркан.

По думите му те имали бегли отличителни белези на служители на МВР, но не били с униформи или дрехи с надписи „Полиция“.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"