Великият български творец Вежди Рашидов разкри страшната си болест! Имам рак! Докторите казаха

Общувам добре с обикновените хора. Водих битка между чиновник и артист, вътрешната борба бе много силна. До последно не разбрах какво е да си министър. Това заяви бившият министър на културата Вежди Рашидов в ефира на Нова телевизия, предаде „Блиц“.

„Животът ми мина почти 50 г. в тежка физическа работа.

Тонове бронз минаха през ръцете ми, така и не съм получил болестта наполеонов синдром. Много тежко понасях всичко – всяка моя дума да се тиражира, дори и неволно изпусната. Трябваше да си държа езика зад зъбите“, каза още той.

„Животът ми се стече като една плацента и отиде в нищото. Тогава разбрах, че самият живот е една изключително хубава илюзия“, каза още Рашидов. Той добави, че много фактори са го отказали от това да бъде отново министър на културата. „Мотивацията ми изчезна. Получих диабет и злокачествен рак. Животът не е безкраен.

Сега имам възможност да напиша една хубава книга и съм започнал – работното заглавие е плацентата. Съпругата ми също ме отказа. Каза ми: „Виж, 4 години така като гледам няма да се откажат патриотите, ще станеш на 70, ако искаш да те изкарат с ковчег, давай“. И осъзнах, че наистина ще ме изкарат с ковчег – там милост няма, това е месомелачка“, каза Рашидов. „Обадих се на Бойко Борисов и му казах, че трябва да говорим спешно.

Той се притесни да не е станало нещо лошо, все пак на другия ден трябваше да полагаме клетва. Казах му, че е важно. В 8 сутринта му го сервирах, а на сутринта бе клетвата. Прегърнахме се, просълзихме се, 10 години сме заедно, още 30 преди това“, сподели бившият министър. „Бохемът не е човек, който държи чаша и пура в ръка. Той седи в една среда като Езоп и участва в спор, решение, мъдрост, говорене. Той не е простак.

Ракът ме промени, че не пия и не пуша (смее се). Промени, разбира се, цялата ми философия за живота. Преди емоциоанално се палех. Сега ме кара да съжалявам някакви хора, отколкото да ги мразя“, каза той. „Ракът е страх от смъртта. Думата „рак“ значи смърт. Не можех да се храня, бях загубил всичките си вкусови рецептори. В момента, когато ми казаха диагнозата, умрях веднъж. Душата се свива, не може да се опише, казах си това е краят.

Още се страхувам – след 15 дни съм на контролен преглед в Германия“, добави бившият министър. Той добави, че КТБ е изиграла голяма роля в отключването на коварната болест. На въпрос на водещия кой е най-големият му враг, Рашидов отговори: „Прокопиев, разбира се, никога не съм го крил. Неговите медии няма да ми попречат да правя добро за хората“.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"