Юнкер: Защо българските ни приятели не са в Шенген?

Искам всички държави от ЕС да бъдат в еврозоната и в Шенген, да няма двойни стандарти при храните. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, цитиран от световните агенции. „Защо отказват на нашите български и румънски приятели достъп до Шенген, след като от години са изпълнили изискванията? Трябва да прилагаме договорите за ЕС“, коментира Юнкер, цитиран от световни медии.

Той добави, че в годишната си реч за състоянието на ЕС миналата седмица не е настоявал за приемането на еврото от държавите извън еврозоната, а е припомнил, че това право и задължение е част от договорите.

Не насилвам никого, предложих подкрепа за ускоряване на процеса на присъединяване към еврозоната, подчерта той.

Не може в Европа да има две класи потребители и работници, коментира Юнкер. Той изрази очакването през октомври да бъде постигнато съгласие по промените в директивата за командированите работници.

Председателят на Европейската комисия посочи, че „не става въпрос за вкус, а за достойнство“. След годишната му реч Австрия и Германия се изказаха против приемането на страната ни в Шенгенското пространство.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"