Никифор се нуждае от помощта ни, за да живее! Той е едва на 22 г., а вече се бори със страшна болест! Ето какво написа младежът до всички българи

22-годишният Никифор Атанасов се обърна към  интернет читателите за помощ. Младежът страда от множество заболявания, но състоянието му значително може да бъде подобрено. За целта обаче се нуждае от подкрепа, тъй като Здравната каса в България не покрива скъпите консумативи, които са необходими за младия Никифор.

Ето обръщението му към всички българи:

Здратейте! Казвам се Никифор Атанасов.

От село Кипилово, община Котел съм, на 22 години. Обръщам се към вас с молба за помощ. Страдам от множество заболявания – епилепсия, сърдечна операрация на аортата, включително съм с Телк-ово решение с процент на инвалидност 56%. Целият ми живот се промени, след като през месец юли 2017 г. ми бе поставена диагноза хидроцифалия на мозъка при проведено изследване на скенер на главата – главен и малък мозък, в отделението по образна диагностика при МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен.

Бе ми поставена диагноза „Неуклозивна вътрешна  хидроцефалия“. Това заболяване съм го имал още като съм се родил и докторите казали на семейството ми, че с годините ще се махне докто стана на 18. То обаче тръгва в обратна посока и се налага в момента провеждането на оперативно лечение.

Лекарите ме информираха, че операцията се поема по клинична пътека, а закупуването на клапата, която следва да бъде поставена при операцията, е ангажимент на пациента. По информация от лекари, подобна клапа за пациент на 22 г. е 6000-7000 лв. Не съм на сто процента сигурен точно колко ще ми струва тази клапа, но със сигурност ще са необходими много пари, които моето семейство няма възможност да осигури. Ние едва изкарваме прехраната си.

Наред с това се планира оперативното лечение да бъде проведено, след като ми направят магнитен резонанс, който също е свързан с пари,  но не можем да си го позволим. Вероятно операцията ще бъде направена в Пловдив. За провеждането на всички изследвания до момента на операцията е необходимо да пътувам до различни градове и да ми бъдат направени различни изледвания. Всичко това изисква средства, с които аз не разполагам.

Затова се обръщам към вас с молба, ако прецените да ми помогнете да живея и да реша здрвословните си проблеми ще бъда безкрайно благодарен на всеки човек, който ми подаде ръка в този труден момент. Защото в България е много трудно този стандарт на живот с тези ниски заплати, с които само преживяваме.

Банкова сметка

Райфайзен Банк, картодържател NIKIFOR ATANASAOV  Сметка IBAN  BG94RZBB91551002775262

Прилагам етапна епикриза от ДКЦ 1 Сливен от 25.07.2017 г. Епикриза от 29.07.2017 г., на МБАЛ ,“Д-р Иван Селимински „АД  Заключение на отделение по образна диагностика от 26.07.2017 г., ТЕЛК n&4998от 04.12.2014 г.на МБАЛ ,,Д-р Иван Селимински“

Имам и много други документи от раждането 11.09.1995 г.

С уважение: Никифор

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"