Соломон Паси направи шокираща прогноза какво грози света и алармира за мощта на Северна Корея

Това, което приказват лидерите на Северна Корея не са само приказки. Ядрената им програма се развива с пълна сила, експериментите им стават все по-успешни. Това, което най-малко трябва да иска света и от което трябва да се пази е война със Северна Корея. Това заяви в „Здравей, България“ председателят на Атлантическия клуб Соломон Паси.

Ако има измислени някакви много секретни и нови оръжия, за които не сме чували, не мога да прогнозирам какво ще стане. 12 километра между Северна и Южна Корея са напълно недостатъчни да защитят Сеул. Не ми е известно каква е тази интервенция към Северна Корея, която може да опази Южна.

Паралелно със санкциите и демонстрацията на сила трябва да се стремим да ангажираме Северна Корея в един процес, който да доведе до демократизация. Няма как да има промени там, ако населението само не пожелае да се промени.  „Севернокорейците имат нужда от приток на информация, те са държани в тъмнина, незнайство и невежество. Ние в Европа имаме опит с културната дипломация и меките мерки и трябва да действаме.

Ние имаме дълг да помогнем за мирното разрешаване на конфликта“, добави Паси. „Ще е страшно, ако в евентуална война бъдат замесени и другите ядрени държави – Русия и Китай. Определено Китай няма само да съзерцава. Може Китай да помогне на Северна Корея, поне исторически винаги е било така. Трудно е да се предвиди какво ще се случи сега“, коментира още той. „Смятам визитата на Радев в САЩ за много добра. Стимулира американските инвестиции у нас, всичко е много похвално“, заяви Паси за посещението на президента в Америка.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"