Зам.-главният секретар на МВР с нови разкрития за обира на инкасото, задигнатите пари се оказаха още повече

На пресконференция зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев разказа подробности за обира на инкасо автомобил в София, извършен късно вчера, за който първо БЛИЦ съобщи. 

Снощи в 22.50 ч. е получен сигнал за това, че в столичния квартал „Овча купел“ в трезор, където се извършва събирателна дейност на пари.

Обирът е извършен от три неизвестни досега лица, които са ползвали тъмен високопроходим автомобил и са носели дългоцевно оръжие. Употребили са сила и са нанесли контузни рани на охранителите.

Ранените са прегледани в център за медицинска помощ и са освободени за домашно лечение, заяви Арабаджиев. Той разкри, че сумата, която е отнета, е в порядъка между 300 000 и 400 000 лв. Колегите са реагирали адекватно, предприели са заградителни мероприятия и процесуално-следствени действия, които продължават и в момента, каза зам.- главният секретар на МВР.

Нека охранителните фирми не подценяват предписанията на Охранителна полиция. Охранителните фирми неглижират тези предписания, ето защо се стига до пропуски като снощния, каза още Георги Арабаджиев.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"