Нови разкрития: Апашите на инкасото свили 380 бона, духнали с тъмно БМВ с краден номер, но преди това…

Бандитите, които откраднаха шеметната сума от 380 000 лева при въоръжен грабеж на инкасо автомобил в София, били с тъмно БМВ Х5 с краден номер, пише „Телеграф”. Крупният удар се разигра в сряда вечерта за рекордната една минута и няколко секунди, точно като на филм. Маскираните мъже нападнали двама охранители на фирма ASP пред държавното касово управление на БНБ в кв. „Овча купел” 2.

Носели автомат „Калашников”, като с приклада ударили единия гард по главата и го свалили на земята. Дръзкият обир е заснет от камери на денонощния трезор, а кадрите бяха пуснати вчера в интернет.   Охранителите паркирали пред трезора точно в 22.31 часа, показва записът от камерите.

Единият гард излиза от бронираната кола и в този момент зад него връхлита тъмен джип  БМВ Х5. От него излизат трима маскирани и въоръжени мъже. С приклада на автомата го повалят земята. В същия момент заплашват, че ще го гръмнат, ако колегата му не отключи инкасо колата.

Мъжът се подчинява и тогава му нареждат: „Лягай на земята”. За да няма непредвидени изненади, му взимат и пистолета. Точно за една минута бандитите награбват абсолютно всички пари от возилото, подредени в бели найлонови чувалчета и се оттеглят с мръсна газ. Малко по-късно става ясно, че номерата на джипа са крадени.

„Бандитите са следили охранителите поне месец. Видели са, че са лесно атакуеми и не са спазвали правилата за инкасо дейност, смятат разследващите. Първото правило е инкасаторите да пренасят пари винаги по трима. Абсолютно забранено е да се превозват пачки и толкова късно вечер, разказва гардове.

Нападнатите служители не са изчакали да влязат в зоната на трезора, където има допълнителни мерки за сигурност, както и още охранители. Открадната сума от  380 000 лева е застрахована, коментираха служители на ударената фирма.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"