Испански медии гърмят: В Каталония избухва гражданска война! Наблюдател: Полицията бие наред жени, старци и деца! (СНИМКИ/ВИДЕО)

Броят на пострадалите при сблъсъците в полицията по време на референдума в Каталония достигна 460 души. Това съобщи кметът на Барселона Ада Колау, а някои медии описват случващото се в Испания като „гражданска война“. „В Каталония са ранени над 460 души. Като кмет на Барселона, настоявам действията на полицията по отношение на беззащитното население да бъдат прекратени незабавно“, пише Колау на профила си в Туитър.

От своя страна министерство на здравеопазването на Каталония съобщава за 465 пострадали. Вътрешното министерство на Испания разкриав, че са задържани трима души, сред които и един непълнолетен заради неспазване на реда по време на референдума. Координаторът на френското движение OUI au Pays Catalan (OPC) Жорди Вера, който присъства на референдума като наблюдател, съобщи, че полицията проявява насилие, което описва като „немислимо“ и описва ужаса от днешния ден в Барселона: „Те бият старци, деца, жени. И независимо от всичко това вече над 50% от каталонците вече гласуваха“, разказва той. Полицията в Барселона съобщи, че е успяла да вземе под контрола си по-голямата част от 2215 участъка, където преминава гласуването за референдум. От своя страна властта в Каталония твърди, че гласуването преминава успешно в 96% от избирателните участъци.Световните медии определиха бруталните действия на полицаите като  „безпрецедентни“. Каталонец показва гумените куршуми и топки, които полицаите употребяват срещу мирното население 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"