Радев отговори на Борисов: Пред камерите премиерът ми подава ръка и има моята, но съпартийците му продължават да безчинстват

Премиерът пред камерите подава ръка и има моята ръка, но неговите съпартийци не вадят ръцете си изпод масата и продължават да безчинстват. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, предаде „Фокус“. 

„Оценявам усилията на премиера Бойко Борисов да поддържа диалог в момент, в който неговата партия води институционална и медийна война срещу президентството“, заяви той. „Трябва да е ясно, че не може да има разбирателство в името на корупционния комфорт на управляващите, които и да са те“, коментира президентът.

„Оставките на депутати, кметове, общински съветници са авариен изход, който до скоро потушаваше проблемите, но вече не работи“, посочи Румен Радев.

„Трябва дълбоко и сериозно разследване от независим разследващ орган, който да стигне до дъното на схемите и моделите“, допълни той. „В цялата тази ситуация парламентът не контролира правителството, каквото е неговото призвание, по-скоро се използва като трибунал срещу президента“, каза още държавният глава.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"