Ликвидираха Бялата вдовица на ИДИЛ – най-издирваната и страшна терористка в света (СНИМКИ)

Британката Сали Джоунс, която се присъедини през 2013 г. към редиците на терористите от „Ислямска държава“ и участва в няколко кървави атентата, е била убита при ракетен удар от американски дрон, съобщава The Sun, позовавайки се на ЦРУ. Бившата пънк музикантка е родена в Кент и избяга преди 4 години със съпруга си джихадист, сина им и друго нейно дете в Сирия, като се превърна в най-издирваната жена терористка в света.

Според думите на сътрудниците от ЦРУ, 50-годишната Джоунс е била убита още през юни по време на въздушен удар в местност близо до границата между Сирия и Ирак.

Не се уточнява дали тя се е намирала в сграда или в транспортно средство, когато дронът е ударил. Също така не е известна и съдбата на двамата й синове.

Сали Джоунс, бивша пънк музикантка, е родена в Грийнуич, в югоизточната част на Лондон, но след това се мести в Четъм, Кент. След като приема исляма, тя пътува до Сирия през 2013 г., за да се присъедини към нейния съпруг Джунаид Хюсаин, който през 2015 г. е убит също от въздушен удар от дрон. Точно след смъртта на мъжа си, англичанката получи прякора „Бялата вдовица“ от британската преса.

Джунаид Хюсаин Тя не е единствената британска джихадистка, която е получила този прякор. Той е използван също и за Саманта Лютуайт, вдовицата на Джермейн Линдзи, който през 2005г. се самовзривява на спирка в лондонското метро, убивайки 26 души. Саманта се присъединява към терористичната организация „Ал Шабаб“, издига се високо в йерархията и участва в организирането и извършването на редица атентати на територията на Кения, Сомалия и Танзания.

Сали Джоунс и  Джунаид Хюсаин са обвинени във вербуването на екстремисти във Великобритания, които да извършват атентати в страната. Бялата вдовица използва през цялото време своите акаунти в социалната мрежа за зловещата си дейност като вербува жени, които да се присъединят към „Ислямска държава“ и ги упътва със съвети как да достигнат до територията на Сирия. Тя също така се свързва с потенциални атентатори, промива им мозъците и ги убеждава да извършват атаки, а освен това ги учи как да си направят сами бомби. Джихадистката постоянно публикува свои снимки, на които позира с различни оръжия.

 

Сали Джоунс публикува и постове в подкрепа на дейността на „Ислямска държава“ като в един от коментарите си тя пише: „Вие всички християни трябва да бъдете обезглавени с хубав остър нож. Елате при мен в Рака и аз ще го направя за вас….“

Сали Джоунс е довела в Сирия и двамата си синове, по времето когато решила да се омъжи за 20-годишния терорист Джунаид Хюсеин. През 2015 г. терористът бил ликвидиран, но преди това той успял да изпрати децата на съпругата си британка в отряд „Лъвчетата на халифата“, където подрастващите са обучавани за бъдещи бойни действия.

И двете деца на Сали Джоунс са били участници в екзекуциите на пленници от сирийската армия.

Видеа от тези ужасяващи екзекуции са разпространявани в мрежата от „Ислямска държава“ като пропаганда.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"