„По-страшно и от атомна бомба“! Путин назова най-жестоката прогноза за бъдещето

Президентът на Русия Владимир Путин назова кое ще донесе на човечеството беда, по-страшна и от атомната бомба. Според държавния глава това са възможностите, които крие в себе си генетичното програмиране. Говорейки за силата на прогреса, в това число и на генетиката, Путин подчерта, че никога не бива да се забравя за етичната страна на всяка наука. Президентът направи своя коментар пред Световния фестивал на младежта и студентите, който се провежда в Сочи.

Путин помоли присъстващите да помнят, че изобретенията трябва да бъдат полезни за човека, да му помагат и укрепват, а не да носят разруха, пише Пик.

„Можем да си представим, че човек може да създаде човек със зададени характеристики. Това може да бъде гениален математик, гениален музикант, но може да бъде и военен – човек, който ще воюва без страх и без чувство на състрадание и съжаление, без усещане за болка. Това, което казвам, може да бъде по-страшно и от ядрена бомба“, сподели Путин вижданията си за бъдещето.

Президентът подчерта, че човечеството встъпва в „много сложен и отговорен период на развитието си и съществуването си“. Ето защо Путин призова всички да помнят това и, внедрявайки новите технологии, да ги използват внимателно и ефективно. Като пример той даде новите средства за придвижване, които тероретично позволяват да се прелети огромната територия на Русия за 20 минути.

„Космическият туризъм е развит – 20 милиона струва да полетиш в космоса. Може ли някой от тук присъстващите да си го позволи? Малко вероятно е, но ние трябва да се борим това да може да се внедри в по-широка практика“, отбеляза Путин, цитиран от „Блокнот.ру“.

Фестивалът на младежта и студентите се провежда от 15 до 22 октомври в Сочи. На него се събраха над 30 хиляди души от цял свят.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"