Напрежение! US-генерал обяви: САЩ са готови да приведат в постоянна бойна готовност стратегическите ядрени бомбардировачи Б-52 за първи път от Студената война насам

ВВС на САЩ очакват заповед за привеждане на ядрените бомбардировачи B-52 в денонощна бойна готовност за първи път от времето на Студената война. Това пише Defence One като се позовава на съобщение на генерал Дейвид Голдфайн.

Както отбелязват източници на изданието съответното разпореждане може да дойде от шефа на Стратегическото командване на въоръжените сили на САЩ (STRATCOM) Джон Хайтън или от началника на Северното командване на въоръжените сили на САЩ  (NORTHCOM) Лори Робинсън.

До този момент такава заповед не е издадена, но се провежда подготовката за нея.

Както пояснява генерал Голдфайн възможното въвеждане на денонощна бойна готовност за ядрените бомбардировачи е една от много мерки, които ВВС предприемат в рамките на реагирането на САЩ на промените в геополитическата обстановка.

„Светът стана опасно място и има такива, които открито говорят за използване на ядрено оръжие. Това вече не е биполярният свят, в който бяхме само ние и Съветския съюз. Съществуват и други играчи, които разполагат с ядрен потенциал“, подчертава генералът.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"