Какво става? Лондон призова ООН да въведе термина „бременен човек“ заради транссексуалните

Британското правителство иска промяна в документите на ООН, с която терминът „бременна жена“ да се промени на „бременен човек“, за да бъдат включени и транссексуалните хора. Това пише британският в. „Таймс“, позовавайки се на източник от Министерството на външните работи.

Уточнява се, че британското външно министерство е предложило да бъде изменен Международният пакт за граждански и политически права на ООН.

Документът, който е подписан и ратифициран от 168 страни, се основава на Всеобщата декларация за правата на човека от 1948 г.

Изданието отбелязва, че тази инициатива е предизвикала негативна реакция сред феминистите.

„Обидно е, че жените са лишени от правото да се наричат жени под страх да бъдат наречени фанатички“, оплаква се писателката Сара Дитум.

От „Форин офис“ (британското външно ведомство) обаче са уверили, че не са против жените.

„Обединеното кралство не е против използването на термина „бременна жена“. Ние изцяло подкрепяме правото на живот на бременните жени и поискахме от Комитета по правата на човека към ООН да не изключва бременните транссексуални хора от това право„, коментирала служителка на „Форин офис“.

Освен това британското правителство обсъжда възможни промени в законодателството, които ще позволят на британските граждани самостоятелно да удостоверяват смяна на пола си, без да представят медицински доказателства.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"