Проф. д-р Димитър Тадаръков: Ако в България отново се появи диктатура, Ахмед Доган пак влиза в политиката!

Преди 30 години Ахмед Доган тръгна срещу диктатурата. Ако днес отново се появи такава, той пак ще влезе в политиката! Това заяви в „България сутрин“ бизнесменът и близък до Доган проф. д-р Димитър Тадаръков. Гостът на телевизията коментира има ли обстоятелства, в които почетният председател на Движението за права и свободи (ДПС) да се върне в активния политически живот, както и слуховете за здравословното му състояние, които твърдяха грип и дори лек инфаркт.

Проф. Тадаръков отрече категорично вторите, а за напускането на активната политическа сцена бизнесменът заяви, че Ахмед Доган съжалява за своето отсъствие в нея, но „обстоятелствата били такива“.

„Той наблюдава, преценява, но не иска да участва“, посочи професорът. Пред Bulgaria ON AIR Димитър Тадаръков даде своята оценка и на работата на управляващите, от които Движението за права и свободи поиска вот на недоверие и оставката на вицепремиера Валери Симеонов. По думите му еталонът на едно правителство дали заслужава да управлява и при какви условия, е свършената работа по държавния бюджет.

„Това е един социалистически бюджет – за всекиго по нещо, без развитие и без реформи!“ Така бизнесменът определи както приходите и разходите на правителството за 2018 г., а също и самата му работа досега. Проф. Тадаръков не беше многословен за поискания вот на недоверие от ДПС, но заяви, че това е позиция на всяка политическа опозиционна партия, която е намерила „точен и верен измерител за него“.

„Доколкото разбирам и наблюдавам, верният измерител на ДПС е участието на Патриотите и националистите в сегашното управление. Всяка партия има своето право да поиска оставката на даден министър“, отговори лаконично гостът на телевизията.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"