Цвета Караянчева изумена: Как БСП написаха алтернативен бюджет преди да са видяли нашия?!

Алтернативният бюджет на БСП е написан напреки, написан на инат, заяви пред Канал 3 Цвета Караянчева от ГЕРБ, заместник-председател на НС.

„Няма как да правиш алтернатива на нещо, което не си видял – нашият бюджет още не беше излязъл в нашия сайт, те не знаеха какво предлагаме ние. Те много добре знаят, че между първо и второ четене могат да правят предложения, ако са смислени, може да ги приемем. Но не и ако са популистки, просто защото те така искат“.

Цвета Караянчева добави, че след дебатите и гласуването на бюджета, НС ще гледа на второ четене антикорупционния закон на ГЕРБ.    „Имаме много работа, ако се наложи, ще работим извънредно. Мисля, че до края на годината ще гледаме антикорупционния ни закон на второ четене след бюджета.

Имаме и ангажимент, госпожа Цачева каза, че трябва да бъде приет до края на годината.   В крайна сметка другата година ни предстои много важно изпитание (европредседателството) и ще можем да се похвалим с приет проект. Това е политическата воля, която ГЕРБ предлага.“   За вота на недоверие, подет от БСП, Цвета Караянчева смята, че дебатите по него са добър повод ГЕРБ да рекламира постигнатото от властта.

„Вотът на доверие е нормално нещо в демократичните държави, това е право на опозицията, а за нас е повод за реклама на свършеното от нас“, каза още Караянчева.   „С интерес гледам какво правят БСП напоследък, вижте какво става с кмета на Батак. Колкото и да се отричат от него, през 2015 г. в СИК той е записан от БСП.“   Цвета Караянчева смята, че нагнетяването на напрежението между ГЕРБ и БСП не помага на никого.

„Ние не искаме нагнетяване на напрежението, мисля, че и колегите узряха в тази посока. Когато има сигнал за някого, има съответните компетентни органи. Едно обвинение, хвърлено в пространството, ако се окаже клюка,какво става после – този човек е омърсен завинаги.   От това, което чувам в последните няколко дни, май нещата около здравния министър не са така, както бяха описани.

Професор Петров е един достоен лекар, ако има нещо, нека компетентните органи да се произнесат.“   Противоречията, които имат ГЕРБ и ОП във връзка с бюджета, ще бъдат разрешени помежду им в залата. „Когато става дума за две партии с различни идеологии, е нормално да има разминавания и противоречия, но сме се разбрали, че ще намираме решенията в зала.

Иначе това е добър повод по време на бюджет да се говори за вот на недоверие. Много често госпожа Нинова развяваше от трибуната тези обещани от Патриотите 300 лв. минимална пенсия, като ги обвиняваше в неизпълнение на обещанията им.“

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"