Захариева проговори за побоя над българин от турски граничари

Прокуратурата проверява случая с побой над българин от турски граничари на ГКПП „Лесово“. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

„Веднага след този казус „Гранична полиция“ и шефът на митницата са поискали разговор с колегите си от турска страна. Получили са извинение и се надявам са предприели мерки срещу служителя, който е извършил това.

Тече и разследване. Изключително неприятен казус. Има записи на камерите.

В момента нашата прокуратура разследва, ще се изгледат нещата. Лично аз не съм ги гледала. Имаме и разследване на прокуратурата. Надявам се да не е честа практика“, коментира Захариева. По думите й със сигурност, ако има такива казуси, хората трябва да реагират веднага, както и „Гранична полиция“ на място.

„Има проверка от прокуратурата, веднага са реагирали колегите от „Гранична полиция“, свързали са се с колегите в Турция и са получили уверение, че самите те също ще разгледат казуса и ако има такъв, служителят, който си е позволил физическото насилие, ще бъде наказан“, подчерта вицепремиерът.

Във връзка с първата оставка в кабинета „Борисов“ 3, Екатерина Захариева коментира, че сектор „Здравеопазване“ е изключително тежък. „Така че реформите са изключително тежки, които със сигурност най-вероятно засягат и доста интереси. Аз изключително много уважавам проф. Николай Петров и съжалявам, че той подаде оставка.

Това е личен негов акт. Доколкото познавам премиера, той уважава личните решения и не би оказвал влияние или натиск, защото в крайна сметка човек трябва да върши работата с желание. Имало е разследване на органите, не е установено престъпление. Този одитен доклад е от доста месеци в публичното пространство, включително и на сайта на Министерството на здравеопазването, така че в никакъв случай не може да се твърди, че той е прикривал нещо“, допълни тя.

Според нея със сигурност нов здравен министър трябва да има, но не може да каже кои са спряганите имена. „Решението ще си бъде на премиера, парламентът ще го гласува, така че пожелавам успех, на който и да е. Нека да изчакаме решението, ще разберете скоро“, добави още Екатерина Захариева

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"