Медицинско чудо в болницата в Плевен! Жена стана 110 килограма, отиде с болки в корема! Извадиха й

След изключително сложна и продължителна хирургична интервенция в МБАЛ „Света Марина“ – Плевен на 11.01.2017 г. екипът на проф. д-р Григор Горчев и проф. д-р Славчо Томов успешно отстрани огромна 12-килограмова туморна формация от корема на 58-годишна пациентка от Ямбол, съобщи Дарик, пише zarata.

info.

Жената постъпва в болничното заведение с оплаквания от болки и тежест в корема, гадене и повръщане. Съобщава на лекарите за силно подуване на коремната област и рязко увеличаване на теглото до 110 кг през последната една година. За консултация с гинеколог е насочена след профилактичен преглед при кардиолог, когото посещава по повод придружаващи заболявания.

Специалистът установява наличието на голяма туморна формация в областта на корема, което се потвърждава след томографско изследване. Установява се, че образуванието се намира в десния яйчник на пациентката и е с размери – диаметър 40 см. Екипът на чл.-кор. проф. Григор Горчев и проф. д-р Славчо Томов предприема незабавна хирургическа интервенция за отстраняване на формацията.

Операцията е допълнително усложнена от наличието на наднормено тегло на пациентката, три цезарови сечения и пъпна херния. Професионализмът на лекарския екип е решаващ за успеха на хирургическата операция и днес пациентката се намира вече в добро общо състояние, с нормални показатели и е подвижна.

Специалистите-гинеколози от МБАЛ „Света Марина“ – Плевен коментират, че туморите на яйчниците са едни от най-често срещаните заболявания в гинекологичната практика. Характерно за тях, обаче, е, че симптомите в повечето случаи са подвеждащи, неспецифични и от общ характер.

Често произтичат от гастро-интестиналния тракт и се проявяват като подуване в коремната област, газове, повръщане, смущения при уриниране и др. В тази връзка, неслучайно специалистите, които поставят диагнозата тумор на яйчника, не са гинеколози, а гастроентеролози, уролози или хирурзи.

Ето защо, гинеколозите препоръчват на пациентите честа профилактика, независимо, че жената е извън фертилна възраст. В конкретния случай пациентката с отстраненото огромно туморно образование на яйчника е 58-годишна и не е посещавала гинеколог от три години.

С професионалната си намеса и последвалата успешна хирургическа интервенция екипът на МБАЛ „Света Марина“ – Плевен за пореден път доказа, че разполага с качествен ресурс от специалисти, апаратура и възможности за ранна диагностика и хирургическо решаване на широк диапазон от гинекологични проблеми.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"