Ексклузивно разкритие: Синът на директорката на Йоан Матев е зверски закланият в столичния „Павлово“!

Синът на директорката на Йоан Матев, обвинен в убийството на Георги в Борисовата градина, е зверски закланият в столичния квартал „Павлово“. 51-годишният Жоро Николов имал 21 прободни рани, а трупът му лежал в коридора на апартамента му“, съобщава „Телеграф“. 

Новината потвърдиха вчера от СДВР. Сигнал в полицията подал приятел на Жоро в събота следобед.

Мъжът обяснил, че с Николов трябвало да пътуват, а той не се появил. Щом ченгетата отворили вратата на дома му на ул. „Света Екатерина“, заварили сцена като от хоръра „Тексаско клане“.

Вратата на жилището на Николов била отключена. Нямало следи от разбиване или борба, разказаха ченгета. След огледа на трупа, съдебните медици констатирали, че убиецът е наръгал Жоро 21 пъти, като само два от тях са в гърба. „Бил е клан жестоко, със злоба, без капка милост.

Пробождания има в гърдите, корема, ръцете, краката, навсякъде“, казаха униформени. При по-щателния оглед станало ясно, че жилището не е обрано, не е било тършувано в него и всичко си седяло по местата. Това навело криминалистите на версията, че Николов е станал жертва на близък човек.

Предполага се, че той сам е отворил вратата на убиеца си.   Съседи на убития разказаха вчера, че той живеел сам. Не бил лош човек, поздравявал ги. Развел се с жена си преди време, имал двама сина. Проверка в масива на МВР показала, че Николов не е криминално проявен.

Майка му Василка Николова е директорка на частното школо „Езиков свят“, в което учеше обвинения за убийството на Георги – Йоан Матев. Синът Жоро пък се водел управител на фондацията „Езиков свят“. Ученици редовно го засичали в частното школо. Той не бил конфликтен, но съседите го познавали слабо и не искаха да изпадат в подробности за начина му на живот.

Повечето от тях вчера бяха в шок от случилото се. „Каква ирония на съдбата. Майка му Веска беше обвинявана, че е знаела кой е заклал Георги в Борисовата градина, но е мълчала, а сега синът й загина пак заклан с нож, трагедия“, коментираха съседи в блока в кв. „Павлово“. Още след като се разбра, че Йоан Матев е учел в „Езиков свят“, директорката Веска Николова заплаши, че ще съди всеки, който петни името й.

Близки на убития ученик Георги пък питаха защо след като всички са разпознали Йоан, са мълчали близо година за самоличността му.    Йоан Матев е обвинен, че е убил с един удар с нож в сърцето ученикът Георги в Борисовата градина в Деня на Ботев преди две години. Подбудите били хулигански, а двете момчета не се познавали. Разследващите работиха повече от година и половина, за да разкрият самоличността на убиеца.

Още в самото начало бе пуснато видео и снимки на предполагаемия извършител, но никой не помогнал, въпреки че много негови съученици от частното училище „Езиков свят“ го разпознали веднага. Интересното е, че братът на Йоан – Марсел посочи на ченгетата къде е хвърлил ножа на убийството. Тъй като му е кръвен роднина обаче, неговите показания не могат да бъдат взети предвид. В момента Матев е в ареста и се очаква делото срещу него да бъде внесено в съда. Наскоро дори поиска да излезе на свобода, но магистратите го отрязаха.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"