Снежен ужас фучи към България, Хърватия и Сърбия в снежен колапс (СНИМКИ/ВИДЕО)

Транспортен хаос предизвика падането на първия сняг в Хърватия, предаде местният портал Индекс. Обилните валежи и силните ветрове затрудиха автомобилния трафик в редица райони на страната.

Властите забраниха движението на камиони с ремаркета и полуремаркета по пътищата от северозападния полуостров Истрия и адриатическия порт Риека и към вътрешността на страната. Трафикът от планинските райони към столицата Загреб е затруднен.

Снеговете и ветровете станаха причина почти всички големи морски пристанища да бъдат затворени. Лошото време стана причина за проблеми по пътищата и в Сърбия.

 

 Намалената видимост предизвика катастрофа в западния район Рума, при която загина жена, информира белградското радио Б92.Според прогнозата на синоптиците днес ще духа умерен, на север от планините до силен южен вятър. Вечерта вятърът ще отслабва, в Западна България и ще утихне. Ще бъде топло, с максимални температури – между 15° и 20°, северно от планините и по-високи. За София максимална – около 17°.  Прогнозите са, че у нас валежите ще започнат в сряда, но максималните температури ще останат над 10 градуса и едва ли дъждовете ще преминат в сняг.

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"