Десислава Атанасова протегна ръка към БСП и обяви: Очакваме златния пръст на Нинова в преследването на престъпленията в приватизацията

Имаме пет варианта за изменение на законодателството, включително в Конституцията и в Наказателния кодекс. Това заяви на специална пресконференция председателят на правната комисия в парламента и депутат на ГЕРБ Данаил Кирилов. „Интензивно обсъдихме всички правни възможности, повече от 5 варианта, включително и за изменения в НК и Конституцията“, обясни Кирилов.

„Подробно анализирахме всички правно относими факти и обстоятелства във връзка с възможността за промяна в Конституцията.

Смятаме, че това е най-доброто правно решение“, коментира той. По думите му престъпленията, свързани с приватизацията, имат специално значение за българското демократично развитие.

Според него предлаганите промени в Конституцията ще дадат яснота за разпределението на огромното държавно и общинско имущество.  „Ще предложим на всички парламентарни групи да подкрепят тези изменения. Парадоксалното е, че ще предложим подписа си да сложи и лидерът на БСП г-жа Корнелия Нинова, която е участвала в подобни приватизации“, заяви  депутатката Десислава Атанасова. „Очакваме златния пръст на Корнелия Нинова при събирането на подписи за промяна в Конституцията”, каза още Атанасова.

Тя добави, че останалите политически сили в парламента вече са заявили намеренията си да подкрепят проекта на управляващите срещу давността за престъпления при приватизацията. „За нас приватизацията е инструмент за правене на държавна политика. БСП отричат инструмента, но обичат да го използват по доста съмнителен начин.

Надяваме се с това да дадем знак към българското общество да се борим с порочните практики на Прехода . Периодът обхваща и трите мандата на ГЕРБ. Ние не сме участвали в преразпределението на държавната собственост”, каза от своя страна депутатът Тома Биков.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"