Цветанов нападна Радев на лична основна с тежки думи: Завижда ни! Не го желаят

„В момента виждам действията на президента – той вижда, че не е този фактор, който може би е очаквал да бъде, усеща, че не е така желан на европейската сцена“ – това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод критиките на Румен Радев към управляващите, които президентът направи в интервю пред „Панорама“ на БНТ миналата седмица, пише OFFnews.

„Отдавам го на завист, което е недопустимо за един държавен глава, който трябва да бъде обединител на нацията. Уморихме се да правим подобни коментари. След всяко негово интервю ние даваме отговори на въпроси, които не сме искали да бъдат задавани, защото не стоят на дневен ред.

Не може, когато президентът дава интервю, да не говори за това, че само след месец страната ни ще бъде председателстваща ЕС за първи път“, каза още Цветанов в ефира на БНТ днес.

Той изтъкна, че министър-председателят Бойко Борисов има огромен ангажимент, заедно с министрите, има и парламентарно измерение с 6 мероприятия, които трябва да бъдат проведени.

„В интервюто си от преди няколко дни президентът казва, че имаме две стратегически цели, които са постигнати – НАТО и ЕС, и нямаме нови. Искам да му напомня, че когато постигнеш една цел най-важното е да я задържиш и това е отговорност, а не е привилегия“, подчерта Цветанов.

По повод думите на Радев, че в България няма воля за борба с корупцията по високите етажи на властта, той коментира:

„През последните години се правят много усилия, за да се борим действително с корупцията по високите етажи на властта. В момента действително има усещането, че я няма тази ефективност. Затова законодателят подхожда много конструктивно, в диалог със всички институции, които имат отношение с борбата с корупцията, за законодателство, което действително да даде интегритет и координация между институциите, които да бъдат обединени в един орган. Да бъдат по-ефективни и оценени, както от европейските партньори, така и от обществото“.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"