ТОВА, КОЕТО РАЗКРИ ТОКУ-ЩО ШЕФЪТ НА КНСБ ЗА ЗАПЛАТИТЕ В БЪЛГАРИЯ ОБЛЕЩИ ВСИЧКО ЖИВО! ЕТО КАКВО СЕ ЗАДАВА!

Президентът на КНСБ Пламен Димитров смята, че за България е постижимо след 5 години средната заплата да е 1000 евро.

Хиляда евро средна работна заплата през 2022 година е постижима величина. Това значи поне по 4 процентни пункта растеж на брутния продукт (към момента 3.9%), всяка година ръст на производителността, пак не е неизпълнимо за пет години.

И ръст на заплатите, който е най-високият ръст всъщност, от 35-те процентни пункта, които имаме в момента, до 60. Това според мен е постижимо, това трябва да бъде сложено на масата, да бъде поставено като цели, коментира Димитров. По данни на НСИ средната брутна месечна работна заплата за юли 2017 г. е 1 039 лв., за август – 1 008 лв., и за септември – 1 064 лева.

Думите на президента на КНСБ са по повод създаването на Европейски социален стълб за социални права. Според Димитров това ще се отрази положително на доходите в България, както и на качеството на образованието.

За петък е насрочено подписване на прокламация за създаването на такъв стълб от ръководителите на страните членки. Според заложеното –  ще се повишат работните места, а също ще се подобрят условията на труд и социалната закрила.

Ние си представяме, че стълбът ще бъде силен катализатор за догонване, особено що се отнася до по-изостаналите държави членки, каквато е България.Очакванията от инициативата са в страните-членки да се въведат минимални стандарти за заплати, гарантиран доход и трудови права, заяви Пламен Димитров.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"