В парламента ври и кипи! Борисов е при Главчев, а БСП мъти нещо в стаята си преди схватката с гласуването

Преди минути премиерът Бойко Борисов се появи в парламента и каза, че БСП искат да съборят държавата. Малко след това той отиде в кабинета на председателя на парламента Димитър Главчев, чиято оставка трябва да се гласува днес.
В същото време парламентарната група на „БСП за България“ провежда заседание в стаята си в Народното събрание.
Премиерът Бойко Борисов вече е в Народното събрание за решаващото гласуване.

Пред БНТ той коментира, че искането за нови предсрочни парламентарни избори е провокация. Според Борисов няма напрежение в пленарната зала. В четвъртък премиерът каза, че Главчев не е трябвало да си изпуска нервите.
За да бъде отстранен Главчев от поста са необходими 121 гласа. ГЕРБ и коалиционният му партньор „Обединени патриоти“ имат общо с един повече – 122-ма народни представители. Проблем ще е, ако някой отсъства.
Така решаващи ще бъдат гласовете на партия „Воля“, която има 11 места в парламента. Лидерът на партията Веселин Марешки публично не е съобщил как ще гласува групата му. БСП имат 80 депутати.
Народни представители от ДПС също се включиха в подписката за оставката на Главчев. Партията има 25 места в парламента. Така общият брой на депутатите от БСП и ДПС е 105. Към тях може да се добави и независимият Ангел Исаев, който въпреки че беше изгонен от групата на ДСП обикновено гласува с нея.
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"