Скръбна вест! Почина бизнесменът Денис Ершов

След продължително боледуване снощи в столично лечебно заведение е починал бизнесменът Денис Ершов, научиФлагман.бг. Причината за смъртта на 56-годишния руски предприемач е рак на кръвта, съобщава Флагман. Кой е Денис Ершов?
Ершов е роден в град Челябинск, Русия, където учи в художествено училище, гражданин е и на Литва. Става инженер по разработка на нефтени находища, след като завършва Тюменски индустриален институт в Сибир.

В годините на демокрацията се занимава с частен бизнес и става вицепрезидент в Конекс – фирма, която за времето си е един от най – големите износители на петрол. Създава Нафтекс през 1991 г., става и основен акционер заедно с Митко Събев в Петрол Холдинг. Ершов бе основен основен акционер с Митко Събев и в „Петрол холдинг“, който доскоро държеше собствеността на „Петрол“, но продаде акциите през 2012 г. По-късно „Петрол“ бе купен от банкера беглец Цветан Василев с пари от КТБ, а след серия от цесии сега под контрола на Гриша Ганчев.
Ершов е изгонен от България по заповед на директора на Националната служба за сигурност (НСС) през 2000 г., тъй като властта у нас го счита за заплаха за националната сигурност. Тогава директор на НСС е Атанас Атанасов.
В заповедта, освен Денис Ершов е записано и името на Майкъл Чорни и на още 3-ма руски бизнесмени. Ершов обжалва това и печели делата в съда, така от 2004 г. отново има право да влиза в страната ни.
Години по-късно разказва, че заповедта за забрана за влизане в България срещу него не е политическа, но е поръчкова. За последно името му отново влезе в медиите със скандала, който избухна между него и Митко Събев по вписването на ръководството на Петрол Холдинг АД.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"