Бизнесмени от Германия започнаха кампания за задържането на Великобритания в ЕС

Група от видни германски бизнес фигури даде началото на кампания за задържане на Великобритания в ЕС, като за целта те ще се опитат да убедят Брюксел да направи компромиси в политиката си за свободата на придвижване в Европейския съюз, пише авторитетното британско издание The Times, цитиран от „Фокус“. Организацията е оглавявана от трима бивши ръководители на Федерацията на германската индустрия (ФГИ) итя настоява и за осъществяването на натиск над германските политици, които са сред най-убедените защитници на европейските миграционни правила

Според организацията, германският канцлер Ангела Меркел вече е помогнала за достигането на компромиси, по времето на предоговарянето на правилата при управлението на Дейвид Камерън, което доведе до намаляването на нивото на придобивките на пристигащите в ЕС мигранти. Кампанията цели и да убеди Обединеното кралство да промени позицията си за излизане от Съюза.
„Искаме ЕС да предложи сделката, за която се бореше Дейвид Камерън“, заяви Ханс-Олаф Хенкел, германски евродепутат от малката партия „Либерално-консервативни реформатори“ и бивш председател на ФГИ, който предположи също, че ЕС е отказал на Камерън всичко, което той е поискал и по този начин е допринесъл за изхода от референдума за Брекзит.


„Ние искаме да предложим на Великобритания правото да спира хора, които нямат работа в страната и целят да се възползват от социалната й система“.
Ръководителите на кампанията са добре известни в Германия и демонстрира, че някои важни фигури са готови да мислят извън общоприетите рамки, за да помогнат на Обединеното кралство. Те са пред трудна битка за убеждаването на германския канцлер да промени мнението си и европейските правила. Ханс-Вернер Син, един от водещите германски икономисти, се включи към кампанията на групата. Той заяви, че социалните помощи може да бъдат плащани от родните държави на мигрантите, ако те решат да се преместят да живеят в друга европейска страна.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"