Синоптикът Красимир Стоев разби мита за меката зима, още в началото на декември нахлува циклонът „Филип“ и…

В следващите 7-8 дни предстои динамично време. От утре отново предстои промяна на времето, ще започнат валежи. В сутрешните часове все още ще има минусови температури. Това каза пред БНТ Красимир Стоев, Национален институт по метеорология и хидрология към БАН.


На 1 и 2 декември валежите в Югозападна България ще бъдат обилни. В Западните райони са възможни поледици в сутрешните часове. През деня се очаква засилване на южния вятър в Източна България и районите на Север от планините. Започва затопляне, което ще продължи до началото на декември. Очаква ни серия от средиземноморски циклони.
Следващият циклон, който предстои у нас, ще бъде „Филип“. По-ниски ще останат температурите в Западните райони. Валежи от дъжд се очаква в Югозападна България. Очаква се температурите през декември да са малко по-ниски от климатичните норми, като ще вали доста повече.
В началото на следващата седмица се очакват понижение на температурите. Около 8 декември сутрешните температури ще се понижат, а в следващото десетневие ще има повишение на температурите.
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"