Синоптикът от БАН Красимир Стоев показа притеснителни ГРАФИКИ за времето през декември! Голяма страхотия ще залее страната тези дни, но… (ВИДЕО)

Синоптикът Красимир Стоев от БАН даде дългосрочна прогноза за идващия месец декември. „Трябва да бъдете много внимателни. В първите два дни на месеца ще има силни валежи от дъжд. Притеснителното е, че месечната доза ще успее да падне само за ден-два“, предупреди той в сутрешния блок на Нова телевизия като уточни, че ще има и силен вятър.

 

Синоптикът уточни, че падналите валежи ще са от около 50-60 литра на квадратен метър.
 

„За празниците е трудно да се каже как ще се развие времето, защото е доста динамично. Важно е обаче да предупредим, че това, което е ясно е, че декември ще бъде по-студен от обичайното“, алармира Стоев.
По думите му най-ниските температури ще са от около минус 10 и 15 градуса. „Температури от под минус 20 не се прогнозират“, каза синоптикът.

Стоев обаче даде и хубава прогноза. „Максималните градуси през декември ще достигнат до 10-15. На места дори може да ударят и 18. Най-хубавото е, че топлите дни ще са факт още от утре“, каза синоптикът от БАН.
На въпроса ще има ли сняг за Коледа и Нова година той уточни следното: „През първата половина на месеца ще натрупа сняг. Не е сигурно дали той ще се задържи и за коледно-новогодишните празници или ще ни изненада нов“.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"