Ексклузивно! Велик Стефан Данаилов с убийствени думи! Всеки българин настръхва: Той е

Снимка Булфото

Вълна от лични изповеди заля парламентарната зала днес. Депутатите дебатират дали да отхвърлят ветото на президента Румен Радев, върху Закона за бюджета на НЗОК за 2018 г., с който бе наложен мораториум на новите лекарства, пише Флагман.бг.

Пред сградата на НС има протест от болни хора, на балкона при депутатите слушат пациенти, които гледат с очаквания, а депутатите от опозицията споделиха най-личното – болестта и надеждата си, за да накарат управляващите да свалят мораториума и да дадат шанс за лечение с най-нови лекарства.


По време на дебатите на трибуната излязоха 5-6 депутати, които направиха признания, че са болни и се лекуват и призоваха да се дадат тези 25 млн.лв., за да се лекуват хората и да не им се отнема надеждата.
Излязоха и лекари, и финансисти и болни. Сред тях беше и актьорът Стефан Данаилов. Той обяви: „Аз съм онкоболен и заявявам конфликт на интереси. От 3-4 г. съм в ремисия, но не знам какво ще стане след години. Аз имам пари, но тези хора, които нямат, ще им трябват тези средства. Скъпи приятели, да направим две групи да се разходим из софийската онкология и национална хематология да видите какви хора са вътре. Това са млади хора, които трябва да живеят, а не могат“.
„Дайте този път да направим един жест. Скъпи приятели – дайте да сменим политиката и да постъпим най-човешки. Страшни са тези мигове – да чакаш лошото или доброто. Изпитал съм го, затова го споделям“, каза Данаилов.
Но след него думата взе председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов, който каза, че дебатът за мораториума е употребен.
„Няма човек, който да няма близък и да не е загубил близък от ракови заболявания. Моят баща почина на 62 г. от рак – не искам да спекулираме по тази тема в пленарна зала. И Вежди Рашидов се лекува от рак и Данчето Фандъкова, и тя се лекува“, каза Цветанов и призова парите да идат за превенция, за да се предотвратят болестите.
Стефан Данаилов се обиди истински на Цветанов и му отговори: „Всякакъв съм бил, само употребен не съм бил. Другарьо Цветанов, съжалявам, аз мислех, че имате по високо мнение за мен. Никой не ме е викал да дойда даже, грижите се за думите, които употребявате. Малкият жест, който очаквах, явно няма да се състои, искрено съжалявам. Съжалявам за хората, които не мислят като вас“, каза Данаилов.
В дебата засегнат се почувства и Вежди Рашидов, който каза колко му е струвало лечението и как парите от касата не са му стигнали, но обяви, че има рожден ден и пожела здраве на всички.
В крайна сметка това беше последното изказване и депутатите гласуваха и решиха: Пари за нови лекарства няма да има следващата година. Управляващите отхвърлиха ветото на президента Румен Радев за трети пореден път и дори личните изповеди не ги убедиха да променят решението си. За бяха 126 депутати, а против 95, без въздържали се.
Мораториумът бе затвърден с подкрепата на групата на Воля и независимия депутат, който напусна ДПС – Ангел Исаев, който подкрепиха управляващите и няма изказвания от трибуната и до последно не се знаеше как ще гласуват.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"