ЛЕШ! Никой не си е позволявал да говори така на президента Радев, дори и Борисов! Преди малко Томислав Дончев му каза в прав текст да

„Президентът се е превърнал в политик в пълния смисъл на думата. Като такъв ще го посъветвам да внимава с думите.“ Така Томислав Дончев коментира в ефира на bTV думите на президента, че управляващите са загубили човешкия си облик.

Относно критиките на Радев, че с лека ръка се харчат 700 млн.

 лв., Дончев коментира: „Няма как с лека ръка да се дадат 700 млн. лв.“.

„Вярвам на колегата Ананиев, който каза, че нито един болен няма да остане без медикамент. Доколкото разбрах нови терапии ще бъдат прилагани“, така вицепремиерът коментира евентуалното преразглеждане на мораториума върху иновативните лекарства.

За повишената цена на водата, Дончев заяви, че водата в чешмите е услуга и за да стигне до чешмите трябва да се пречисти.

Нинова под прозорците на КЕВР влезе в ролята на българската Жана д’Арк, категоричен беше още той.

„Вотът на недоверие си е напълно легитимна процедура и не може да ни хвърли в уплах“, коментира Дончев

„Квантова е ситуацията. Частичен демонтаж е невъзможен. Не виждам други парламентарни конфигурации в рамките на този мандат“, добави още той.

„Репликата на Симеонов, не създава напрежение в коалицията, по-скоро създава публично напрежение“, уточни Дончев по повод последните изявления на вицепремиера Валери Симеонов.

Дончев заяви, че не може всички да мислят по един и същ начин и понякога има разногласия, изнасянето им публично не е обезателно лошо.

Вицепремиерът коментира и АЕЦ „Белене“, като подчерта, че решението за строеж е трудно и не е в сферата на политическите емоции. То е възможно, но на пазарен принцип с инвеститор, който е склонен да инвестира и да търси пазарна реализация.

„Поне две сериозни компании имат интерес“, заяви Дончев и добави, че решението не може да се вземе за 1-2 дни.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"