Извънредно: Цацаров разкри как е била умъртвена малката Дамла

Трудно е да се каже, че има заподозряно лице за убийството на 7-годишната Дамла в Момчилград до този момент. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с убийството на 8-годишното момиче в Момчилград, цитиран от„Фокус“. 

„Към настоящия момент всяка информация, която може да бъде изнесена, може да увреди интересите на разследването. Това, което мога да кажа, е, че не малка част от ключа към решението ще бъде даден като отговор с експертни заключения.

Очаква се всеки момент да бъде представено в писмен вид експертното заключение на съдебно-медицинската експертиза. 

На наблюдаващия прокурор неформално, непосредствено преди изготвяне на заключението и веднага след аутопсията, съдебните медици са потвърдили, че става дума за задушаване, което на първа версия не е причинено от материала, с който е овързано и запушено лицето на детето, а е причинено предварително“, заяви Цацаров и уточни, че предстои още утре да бъдат представени в Националния институт по криминалистика и криминология или на частна лаборатория за незабавна обработка на ДНК материал.

„Включително и ДНК материал от залепващата материя, която е била използвана – тиксо или както и да го наречем. Ако това може да стане в Националния институт по криминалистика и криминология незабавно, НИКК ще остави всички други задачи и ще прави това, ако ли не – ще плащаме на частна лаборатория, но ще работим максимално бързо. До този момент е трудно да се каже, че има лице, което е заподозряно“, допълни той. 

По думите му има оперативни версии, като част от тях са далеч по-истинни от другите, но в крайна сметка се нуждаят от доказателства. 
„Има ли ясни доказателства за извършителя, ще бъдете уведомени. В момента нещата са свързани с провеждането на разпити, оперативни беседи, с изясняването на обкръжаващата среда и по местоработата на майката, и на детето, и на всичко друго. Но най-важното в момента са експертизите на веществени доказателства“, подчерта още главният прокурор.

припомня, че по-рано днес се появиха плашещи снимки от апартамента, където бе намерен трупът на момиченцето.
Малко по-късно стана ясно, че майка й и евентуалната убийца на момченцето са разпитани.А извършителката на бруталното престъпление я чака или затвор, или психиатрия.
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"