Българинът Мирослав (Мехмет) свири на улицата в Ливърпул и изведнъж се сдоби със свой солов албум

Мизерстващ български уличен музикант, който бе глобен наскоро за хвърлен фас в Ливърпул, е на път да стане известен в английския град, след като записа свой дебютен албум, пише Liverpoolecho.
Мирослав Илиев Мирославов, известен също така като Мехмет, скоро ще стане звезда, след като свири традиционна българска музика на „Болд Стрийт“ от години.
Уличният музикант, който изкарва между 10 и 15 паунда на ден, влезе в заглавията на местните вестници по-рано тази година, след като бе глобен с 80 паунда от общинската служба за това, че хвърлил фас от цигара в шахта.
Но сега нещата за Мехмет се оправят, след като базиран в града на „Бийтълс“ музикален продуцент му предложи да помогне да заснеме свой солов албум.


Негови песни ще бъдат пускани и по местна радиостанция. Джо Уилс, който минавал покрай Мехмет всеки ден, твърди, че му е голям фен и знае колко му е трудно на българина да плаща наем. Освен това той имал отчаяна нужда от зъболекар.
Продуцентът казва: „Знам го от няколко години и той има невероятно готин глас. Но за съжаление му е наистина много трудно да преживява и да успява да си плаща наема. Ако ви харесат тези записи и искате да помогнете, аз ще направя наебходимото парите да стигнат до него. Зъбите му са напълно разбити, така че сега се опитвам да му осигуря лечение.“
Мехмет, който не говори английски, се занимава с музика от 12-годишен, след като майка му подарила китара за рождения ден и му казала, че ще стане музикант. 
Новият му албум е записан в студиото на Джо в Ливърпул и струва 5 паунда. До този момент са събрани 1000 паунда и Мехмет вече получил покани да пее в различни кафенета по улицата.
С парите той успя да си купи билет от Райънеър за 55 паунда да си отиде до България, където да види внучка си, която наскоро го направи прадядо.Превод:
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"