Нощта на 1-ви януари е специална! Чака ни нещо много важно! В никакъв случай не пропускай да

След като през отиващия си месец наблюдавахме най-голямата Суперлуна за 2017 г., през първите дни на Новата година отново ще видим естествения спътник на Земята в пълния му блясък.

 

За радост на астрономическите ентусиасти на 1 и 2 януари Луната ще бъде по-близко до нашата планета, отколкото ще се намира през цялата 2018 г. – съответно на 356 565 и 356 846 километра.

Януарската Супер Луна ще изглежда със 7% по-голяма и по-ярка от типичната пълна луна.

Експертите напомнят, че пълната луна се нарича Супер Луна, когато се намира на по-малко от 364 000 километра от Земята.

Любителите на небесните явления, които няма да имат възможността да наблюдават Суперлунието заради лоши атмосферни условия, ще могат да го проследят онлайн благодарение на проекта „Виртуален телескоп“.

 

Как влияе Супер луната

Супер луната, както много други подобни явления, влияе много на чувствителните хора. Възможно е около този период (преди и след) да са по-нервни, дори по-избухливи от необичайното. Според суеверията бременните жени трябва да се пазят в този период, тъй като Супер луната крие рискове за тях и нероденото им дете. Смята се, че Супер луната се отразява много негативно и на хората с психически проблеми, отново суеверие, свързано с чувствителността.

Супер луната се обвързва и с различни природни явления. Според някои има връзка между Супер луната и сеизмичната активност на Земята. Суеверията твърдят, че при Супер луна на Земята се случват някои от най-мощните земетресения. От друга страна, научно доказано е, че има връзка между силата на приливите и отливите и Супер луната.

Следващите пет съвета за Фън шуй ще ви помогнат да използвате правилно енергията си, предаде „Блиц“.

 

 

Задръжте

Не влизайте в спорове, карайте, не се ядосвайте. Пълната Луна е време, когато трябва да бъдете спокойни, оставяйте някои неща. Това е време, когато – дълбоко дишане – трябва да преживеете трудностите и да простите на другите.Опитайте се да поддържате баланс и добра енергия.

Помислете положително

Разбира се, трябва да мислите положително, но особено по време на пълнолуние.

Мечтайте, привлечете изобилие

Представете си как се изпълняват вашите мечти. Пълният период на Луната е чудесен за напредъка на тази техника.

Медитирайте

Тъй като пълната Луна ви дава голяма енергия, медитацията ще ви помогне много по всякакъв начин.

Изпратете добра енергия на тези, които се нуждаят от нея

Когато най-голямата вълна от енергия на пълнолуние минава, изпратете някаква добра енергия, прошка и милост към приятели, семейство, колеги и дори по-пълни чужденци.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"