Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов обяви кой може да има мотив за петорното убийство и отхвърли някои версии!

Петорното убийство в Нови Искър шокира цялата страна. Екзекуцията се случи навръх Нова година, а за престъплението е заподозряна жена. Агенция потърси за експертен коментар бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

– Г-н Йорданов, какъв човек трябва да има мотив да извърши подобно убийство?
– Очевидно това е човек, свързан със семейството.

Предполагам, че става въпрос за битово убийство. Мотивите са строго лични. Самото извършване на деянието е съпроводено с тежък психиатричен проблем.– През последните години бяхме свидетели на няколко пъти как баща избива семейството си и после слага край на живота си. Възможно ли и тук това да се е случило?
– Тези случки не са толкова много. Но със сигурност тази версия не е актуална.– Възможно ли е спор за пари да е причина за престъплението?
– Не мисля, че човек, който живее на това място, разполага с такива пари, които да предизвикат масово убийство.– Мислите ли, че екзекуцията е била предварително замислена?
– Тук е очевидно, че става въпрос за нещо, което е добре измислено и реализирано, до голяма степен прецизно. Битовите убийства обикновено се разкриват в кратки срокове, но тук може би нещата ще се забавят известно време. Но все пак мисля, че всички подобни престъпления се разкриват и очаквам скоро да разберем кой е извършителят.– Излезе информация, че жената, която е издирвана във връзка с убийство, е намерена мъртва.
– Информацията е излязла от един човек, който е използван като план на лице при огледа. Все още няма официално изявление от МВР или от прокуратурата. Така че не бих се ангажирал с подобна теза.– Способна ли е жена да извърши такова масово убийство, защото до сега в България няма такъв случай?
– В България не помня да е имало такова сериозно престъпление от жена. Не виждам причина да разделяме престъпността на мъжка, женска или на база на етнос. Престъпността е еднаква. Но аз очаквам сравнително бързо да се разкрие убийството. Най-вече поради факта, че е извършено от такива хора не са системно ангажирани с престъпна дейност и не знаят как да прикриват следите си.Интервю на Явор БЕЛЧЕВ,

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"