Експерт обясни по какво си прилича показното убийство на Бай Миле с шесторната екзекуция в Нови Искър

Единствено убийството на Бай Миле и труповете около него може да се сравняват с жестоката шесторна екзекуция, която се случи преди 4 дни в Нови Искър, коментира пред БНТ Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Припомняме, че на 30-ти юли 2004 година Милчо Борисов Бонев, известен като Бай Миле, беше показно застрелян пред столично заведение, заедно с петима души.
Безлов заяви, че медийната реакция да се търси сензация е нормална, защото хората търсят точно това и такива новини вдигат рейтинга на медиите.
Той коментира, че в такъв тежък момент не е правилно журналистите да тормозят близките на загиналите и да им задават лични въпроси, свързани с трагедията.


Относно това дали МВР и прокуратурата трябва да дава информация за такъв тип престъпление Безлов заяви: Това няма как да се спре. Опитаха с този метод при отвличането на Адриан, но всичко се разбра. За мен голямо безумие е това с поемното лице, което го има само в България. Аз съм свидетел колко се затрудняват полицаите да си търсят поемни лица. Но това са много пари, които се унищожават на данъкоплатците. Никой не може да спре това поемно лице да си изприказва каквото си поиска.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"