Бившият градски прокурор Кокинов посочи от къде може да е дошла мократа поръчка срещу Петър Христов!

„Версии много, извършители малко. На този етап би следвало колегите да работят по всяла една вероятна версия. Аз изпитвам леки съмнения, че „Наглите“ отмъщават за това, че Христов е помогнал в разследването срещу тях. По скоро е свързан с бизнеса му, но нищо не е изключено.

По-скоро гадаем, защото не знаем нищо за този човек“. Това заяви пред БНТ бившият градски прокурор Николай Кокинов по повод простреляния в София бизнесмен Петър Христов. Той беше прокурор по времето, когато групата за отвличания на „Наглите“ беше задържана и съдена.

Според него е нормално данните по дело, като това на „Наглите“, да не бъдат разгласявани, за да не се пречи на разследването.
„Не смятам, че информацията около делото е толкова прясна, че това да предопредели трагичния край на този човек“, изтъкна Кокинов.
Той не пожела да коментира близките отношения на хората от бандата „Килърите“ с убития Петър Христов. Според Кокинов е възможно някой с осъдителна присъда в строг режим да поръча мократа поръчка дори от затвора. „Никога не е добре за държавата, като се стига до такива престъпления. Обществена тайна е, че в затворите се ползват телефони и се прави нерегламентирана комуникация“, посочи бившият градски прокурор.
„Но не е виновен само затворът, виновните са и първите 7 години. От там тръгват проблемите в обществото. И двете атаки – тази срещу данъчния служители и Петър Христов, са професионално извършени. Но нямат връзка по между си. Съмнявам се, че извършителят на разстреля на Христов ще бъде разкрит или ако бъде намерен, ще бъде мъртъв. За мен това си е класическо поръчково убийство. Обикновено такъв тип престъпления изчезват, дали в река, море, водоем“, коментира Кокинов.
Той изрази мнение, че властите дължат на обществото голям брифинг, с който да се обясни какво се случва с шесторното убийство и открития мъртъв килър Росен Ангелов. „Версията, че се е самоубил е много удобна за разследващите. Но има много неясноти около този случай. Там нещата се случваха като от Холивуд. Странно е това, че след деянието не беше открит веднага този човек“, усъмни се Кокинов.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"